• Home

Welkom

Welkom,

Het gaat er om spannen in 2021, 

we maken ons op voor het  einde van 2020, met uw naaste zat u aan een tafel met lege stoelen. Sterker, misschien was de stoel tegenover u ook wel leeg tijdens Kerst. We staan inmiddels allen turend op de kade en zoeken naar de stip aan de horizon waar een schip opdoemt met een vaccin. Rond Kerst doken we in gedachten de pistes af of gingen we op in een sfeervol feestgedruis van kerstmarkten en kerstborrels. De dromen stapelen zich op over straks wanneer verleden en toekomst zich weer herenigen. Toch wil ik deze afsluiting van het jaar niet vergeten of terzijde schuiven. De lege stoel naast me staat op het netvlies gegrift, daar zou jij op zitten onder normale omstandigheden. Mijn gedachten zijn bij jou, bij allen die ik zou ontmoeten tijdens bijeenkomsten en ontmoetingen. Met jou zou ik na het kerstmaal een rondje maken door het bos. Met jou zou ik de bollen bakken, waarvan de eerste steevast te vet is en de laatste te hard is aangebrand, met jou zou ik kijken naar het vuurwerk, het glas heffen en reikhalzend uitkijken naar 2021. Ik zou je omhelzen en jij mij. Op de achtergrond hoor ik zacht een krakende stem van een oude man, die zingt van een vogel: "There is a crack in everything thats how the light gets in'. Ik wens een ieder dat sprankje hoop dat doordringt door dat grote zwarte wolkendek. Pak die stralen, het zullen er niet veel meer zijn dit jaar, maar pak ze en geniet ervan, ook jij zit ergens in een hart. Mocht je er in jezelf ruimte voor vinden om de stralen toe te laten dan kan het nog een onvergetelijke tijd worden. Het ga u wel. 

Na nieuwjaar staat Hugo klaar met een vaccin voor zorgmedewerkers. Een eerste goede stap om het land weer op gang te helpen. Hopelijk kunnen allen met een contactberoep snel volgen, dan kan het land geleidelijk weer op stoom komen en gaan we elkaar weer zien. 

 

 

 

 

wie zal vijanden dragen

Angst en onmacht, wie zal vijanden dragen

  Over de roemrijke dagen van de door Alexander gestichte en een eens zo beroemde stad is weinig overgeleverd. In de hoogtijdagen werd er amper over geschreven, de stad stond immers bij iedereen op het netvlies. Alexandria was een begrip, de tweede stad van het Romeinse Rijk. Het episch centrum van de wetenschap dankzij haar immense bibliotheek, haar alom bekende vuurtoren voor de grote havens, waar schepen uit het hele rijk aanmeerden. Inmiddels bieden historische onderzoeken een inkijkje in de stad van de vermaarde koningin Cleopatra, de joodse denker Philo, de bijbelschrijver Marcus en de artsen Soranos en Galenus. Hoe moeten we ons het leven in deze stad voorstellen? Read More