De titel zou een jongensdroom kunnen zijn na een avondje stappen, of juist een nachtmerrie zodra je ontredderd de ogen open hebt en de pijnscheuten door het voorhoofd razen en zij er toch minder mooi uitziet dan gisteravond. De realiteit is dat we vrijwel allemaal naast Corona wakker worden, zonder een avondje te stappen, maar Corona naast ons ontwaren in ons naakte bestaan. Dat idee bekroop me na de persconferentie van de premier gisteravond. Het is inmiddels 22 april 2020.  

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Het jaar lachte ons tegemoet, maar het ging snel anders toen Covid-19 op de voordeur klopte. 'Op slot de deur' is het gebod of netter: een 'intelligente lockdown', oftewel u wordt geacht uw verstand te gebruiken en uw moreel besef te tonen door thuis te blijven. Hoe het verder gaat - het is inmiddels 14 april 2020 - weet niemand, maar er zijn meningen te over. Er staan vele 'bondscoaches' langs de lijn, of het nu gaat om politiek, maatschappelijk, economisch sociaal, ethisch of medisch terrein. Dat geeft een tsunami aan inzichten. Veel waardevolle gedachten, maar hoe moet het verder vraagt ook de premier. 

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

 Op deze site wordt al ruim aandacht geschonken aan vraagstukken rondom gezinsvorming en gezinsplanning in de joodse en christelijke traditie. Dat het abortusvraagstuk na bijna een halve eeuw opnieuw op de agenda staat, is opmerkelijk maar niet helemaal verrassend.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

De aandacht voor de zorg blijft hoog op de agenda van politiek en samenleving staan. Het mag ook best wat kosten, vinden we.  "We zijn er voor mekaar, voor mekaar, te helpen nietwaar?" Het zijn mooie woorden, maar kunnen we dat allemaal nog wel waarmaken, nu de vergrijzing zich steeds meer laat voelen?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

  • 1
  • 2