Meer handen aan het bed, kan dat?

De aandacht voor de zorg blijft hoog op de agenda van politiek en samenleving staan. Het mag ook best wat kosten, vinden we.  "We zijn er voor mekaar, voor mekaar, te helpen nietwaar?" Het zijn mooie woorden, maar kunnen we dat allemaal nog wel waarmaken, nu de vergrijzing zich steeds meer laat voelen?

Lees meer

Kwaliteit van zorg: waar gaat het over?

Regelmatig word ik door de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en welzijn (hierna: NVTZ) verblijd met studies over actuele zaken, waaronder een notitie van de wetenschappelijke advies raad (WAR) van de NVTZ , getiteld, 'Tussen Besturing en Samenleving' en een brochure over kwaliteit in de zorg, getiteld, 'Zienderogen beter'.

Lees meer

Kwaliteit van zorg:waar gaat het over? (2)

Regelmatig word ik door de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en welzijn (hierna: NVTZ) verblijd met studies over actuele zaken, waaronder een notitie van de wetenschappelijke advies raad (WAR) van de NVTZ , getiteld, Tussen Besturing en Samenleving en een brochure over kwaliteit in de zorg, getiteld, Zienderogen beter.

Lees meer

Tuitjenhorn

 

7 mei 2019, 

Je denkt soms, gekker kun je het niet maken. Ja, dat kan toch. Na het zien van de een beelden verslag van de nasleep van de dood van huisarts Tromp, raak je vertwijfelt als Nederlander.  De wijze waarop de documentaire gemaakt moest worden is opmerkelijk. Toetsende overheids- en rechtsorganen die doorgaans breedvoerig en opzichtig de media opzoeken, blijven bewust buiten beeld. Er wordt op geen enkel front blijk gegeven van een zelfreinigend vermogen.

Lees meer