Meer handen aan het bed, ...kan dat?

De aandacht voor goede zorg blijft hoog op de agenda van politiek en samenleving. Het mag voor het overgrote deel van de samenleving ook best wat kosten. Tegelijkertijd wordt daarmee ook een bekend sociaal-maatschappelijk beeld  opgeroepen: "We zijn er voor mekaar, voor mekaar, te helpen nietwaar?" Dat voelt vertrouwd en goed.

Lees meer

Afdrukken

Natuur

De Hollander is aan het naturen geslagen

Nederland is aan het 'naturen' geslagen. Ik doel niet op een herleving van het nudisme, maar op de recentelijk verschenen publicaties (ook op sociale media), lezingen, boeken en columns over de natuur en het welbevinden van planten en dieren. Sommigen schrijven op macro niveau, over de opwarming en het uitputten van de aarde en de gevolgen voor het leefmilieu. Anderen zijn wat bescheidener en werpen een blik op natuurprojecten en reservaten.

Lees meer

Afdrukken

Nepnieuws

Nepnieuws,

Het is ruim een jaar geleden dat Hillary Clinton de deksel op de neus kreeg. Ze werd niet de eerste vrouwelijke  president van de VS. Als één van de redenen van het verlies is wel het nepnieuws genoemd, dat door de Russen de ether in is geslingerd en de Amerikaanse kiezer op het verkeerde been heeft gezet.  Sindsdien wijzen velen naar het Oosten als het gaat om nepnieuws. Maar vanwaar nu die ophef??

Lees meer

Afdrukken

Van Schoo-lezing

In de Van Schoo-lezing van 1 september jl. zoekt CDA voorman S. van Haersma Buma vaste grond onder de voeten voor zijn visie. Hij stelt deze te vinden in de joods-christelijke traditie. De interpretatie door de CDA voorman van de joods-christelijke traditie heeft inmiddels tot acties en reacties geleid.  (Trouw, 11, 15, 21 en 23 oktober 2017) Rabbijn Jody van der Kamp keert het CDA de rug toe omdat hij de toon van de CDA voorman tegen de komst van de ‘vreemdeling’ te hard vindt. 

Lees meer

Afdrukken